Βιογραφικό

Psychotherapy
Ελευθερία Αραβανή

Ψυχολόγος
Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Ελευθερία Αραβανή αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου και αρμονίας. Εκπαιδεύθηκε στη μουσικοθεραπεία, την οποία και εξάσκησε σε αρκετά ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες της Αττικής.

Συνέχισε την μετεκπαίδευσή της στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών. Έχει εκπαιδευθεί στο συντονισμό Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων και έχει παρακολουθήσει προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Συνεχίζει την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο πρόγραμμα “Εκπαίδευση Ενηλίκων” στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η Ελευθερία Αραβανή αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου και αρμονίας.
Εκπαιδεύθηκε στη μουσικοθεραπεία, την οποία και εξάσκησε σε αρκετά ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες της Αττικής.
Συνέχισε την μετεκπαίδευσή της στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο
Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.) και στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR στο
Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών. Έχει εκπαιδευθεί στο συντονισμό Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων και έχει παρακολουθήσει προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Το 2021 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MEd) στην “Εκπαίδευση Ενηλίκων” από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Εργάστηκε ως ψυχολόγος στη ΜΚΟ “Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης” από το 2006 έως το 2010, στηρίζοντας ανθρώπους και οικογένειες με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, εποπτεύοντας την τηλεφωνική γραμμή SOS και συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε σχολεία.

Το πρώτο ραντεβού στον ψυχολόγο

Επικοινωνία με την Ψυχολόγο /  Ψυχοθεραπευτρια Ελευθερία Αραβανή

Εργάστηκε ως ψυχολόγος στη ΜΚΟ “Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης” από το 2006 έως το 2010, στηρίζοντας ανθρώπους και οικογένειες με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, εποπτεύοντας την τηλεφωνική γραμμή SOS και συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε σχολεία.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ “Giraffe for human rights, peace and education”. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy).

Σήμερα, ζει στη Λευκάδα, όπου διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι εκπαιδεύτρια σε Σχολές Γονέων και συντονίζει βιωματικά σεμινάρια ψυχολογίας. Παρέχει εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής εργασίας. Συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Βρίσκεται σε συνεχή επαγγελματική εποπτεία και εκπαίδευση.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ “Giraffe for human rights, peace and education”. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).
Πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy).
Σήμερα, ζει στη Λευκάδα, όπου διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο. Εργάζεται
ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι εκπαιδεύτρια σε Σχολές Γονέων και συντονίζει βιωματικά σεμινάρια ψυχολογίας. Παρέχει εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής εργασίας, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.
Συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.). Βρίσκεται σε συνεχή επαγγελματική εποπτεία και εκπαίδευση.

Group psychotherapy