βιογραφικό
άρθρα
σεμινάρια
ημερίδες - ομιλίες
συνέδρια
συνεργασίες
blogs
ψυχοδρόμιο
Giraffe
ενδιαφέροντα link
επικοινωνία
     
συνεργασίες
Απόστολος Σαμπαζιώτης

Ο Απόστολος Σαμπαζιώτης είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στον τομέα της κλινικής ψυχολογίας, στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Νίκαιας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως ψυχολόγος στο πλαίσιο του θεσμού Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (Κ.Ε.Ε.Μ.), τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.) και την Ψυχιατρική Κλινική του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Για τρία χρόνια, παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης και Παρέμβασης στην Κρίση, καθώς και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων «Ανακούφιση» της ΜΚΟ Αλληλεγγύη. Στην ίδια οργάνωση, εργάστηκε στο πρόγραμμα Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής απασχόλησης και ψυχολογικής στήριξης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, μετανάστες, πρόσφυγες, αθίγγανοι, παλιννοστούντες, κλπ).

Παράλληλα, έχει δουλέψει με ανήλικους κρατούμενους στις Φυλακές Αυλώνα, ως συνεργάτης της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις» και με άνεργες γυναίκες στη Λευκάδα σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης.

Συμμετείχε σε δραστηριότητες έρευνας, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αλληλεπίδρασης φορέων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, ως συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποίησε εισηγήσεις σε Διεπιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες με θέμα τη σωματική κακοποίηση και τιμωρία. Συνέβαλε, δε, στη δημοσίευση του βιβλίου «Πρόληψη Παιδικής Κακοποίησης, Οδηγός δράσης και τεκμηρίωσης (2008) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με θέματα μεταναστών και παλιννοστούντων, το φαινόμενο της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων, τη χορήγηση και εκτίμηση ψυχομετρικών εργαλείων, την ψυχοπαθολογία του ενήλικα κλπ.

Τα τελευταία χρόνια, εκπαιδεύεται στην συστημική ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Σήμερα, πραγματοποιεί ομαδικές συναντήσεις συμβουλευτικής γονέων, στον Παιδικό Σταθμό της Μητρόπολης του Πειραιά, εργάζεται στο πρόγραμμα Συν-ανάπτυξη με αντικείμενο τη συμβουλευτική απασχόλησης άνεργων μεταναστών στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις» και παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά στην Αθήνα.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (Νομαρχία Πειραιά), μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Διεπιστημονικής Εταιρείας Ψυχολογικής Παρέμβασης «Προσαρμογή», της αΜΚΟ Giraffe for Human Rights, Peace and Education και της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις».Αφροδίτη- Λύδια Κατσίβα

Η Αφροδίτη- Λύδια Κατσίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Παν/μίου της Πάντοβα (Ιταλία), με ειδικότητα κλινική - κοινωνική Ψυχολογία. Πήρε την αντίστοιχη αναγνώριση από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο Νοσοκομείο της Πάντοβα, όπου υποστήριζε παιδιά με λευχαιμία.

Ειδικεύτηκε στην συστημική οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων στην Αθήνα.

Έχει ακολουθήσει σεμινάρια στην Ε.ΨΥ.ΠΕ σχετικά με την διάγνωση και την συμβουλευτική ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες.

Έχει εκπαιδευτεί στο θεατρικό παιχνίδι στον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο 'Ιλισσό' και έχει ακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Ζωγράφου.

Εργάστηκε για δυο χρόνια εθελοντικά στον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, με παιδιά με κινητικές αναπηρίες, καθώς και στον ξενώνα του Συλλόγου οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ), ως υπεύθυνη θεατρικής ομάδας. Επίσης, και στην γραμμή υποστήριξης του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων για τους πυροπαθείς.

Έχει εργαστεί σε αθλητικές ομάδες καλαθοσφαίρισης οργανώνοντας σεμινάρια πάνω στην Αθλητική Ψυχολογία. Υπήρξε συνοδός παιδιών στο πρόγραμμα mediteranean (club med).

Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα και το Λουτράκι Κορινθίας, αξιοποιώντας στην δουλειά της το θεατρικό παιχνίδι και την ζωγραφική. Χορηγεί ψυχοδιαγνωστικά τεστ σε ενήλικες και παιδιά. Οργανώνει βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αθήνα και την επαρχία.

Τα άρθρα της έχουν καταχωρηθεί στο περιοδικό 'παιδί και νέοι γονείς' και στις αθηναϊκές τοπικές εφημερίδες ' το σκονάκι', 'η εβδόμη', ' η ελεύθερη γνώμη'. Έχουν δημοσιευθεί άρθρα της και σε επαρχιακές εφημερίδες με θέματα την οικογένεια και τις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ψ. με άδεια άσκησης επαγγέλματος 26847/2003.


 

copyright © 2009-2019 | www.eleftheria-aravani.gr   
     created by interface-team